Textilboden.se
Startsidan Nyheter Kontakta oss Om oss Nyhetsbrev Följ oss på Facebook
 

Nyhetsbrev

Senaste nytt, kampanjer och utförsäljningar direkt i din inkorg. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Information

Om cookies
Om oss
Kontakta oss

Textilboden tipsar

Hem / Almänna villkor

Allmänna villkor


Beställning

Beställning av produkter görs via Textilbodens webbshop www.textilboden.se. Vid beställning träffas avtal om köp först när Textilboden bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse via e-post. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av Textilbodens databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehålls Textilboden.se rätten att korrigera detta i efterhand. Man måste vara 18 år eller äldre för att få handla på Textilboden.se. Köp gjorda av personer under 18 år hävs automatiskt.


Priser och betalning

 • Fraktkostnad 59 kr.
 • Alla beställningar över 600 kr levererar vi fraktfritt.
 • Väljer du att betala mot faktura tillkommer 39 kr.

Alla priser anges inklusive 25% moms och andra skatter. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Textilboden inte råder över, t.ex. väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Textilboden garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds via webbshopen är säkra. Vi samarbetar vi med Klarna (Faktura) och DIBS (Kortbetalningar). Kortnumret skickas genom en krypterad förbindelse direkt till banken.

På Textilboden.se går det att betala på följande sätt:

VISA, Mastercard och Faktura (Klarna)

Faktura (Klarna)

Betalningsvillkor 10 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en extra avgift om 39 kr inkl moms.

Se betalstatus för din faktura

Om du har valt att betala mot faktura kan du se betalstatus för din faktura och flytta fram förfallodatumet här.


Delbetalning - Klarna

Allmänt

Genom ett samarbete med Klarna kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande.
Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Alla köp du gör via Klarnas tjänst Klarna konto sammanställs på en kontofaktura månatligen.

Enkelt och smidigt

Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp. I kassan väljer du betalningsalternativet Klarna konto och önskad typ av delbetalning. Du får genast besked
om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt betalningssätt.

Allmänna villkor hittar du här

Delbetalningsalternativ Konto & Kampanj

Villkor Konto
 • Betala lägst 50 kr / mån eller 1/24 av totalbeloppet.
 • Ingen uppläggningsavgift.
 • Aviavgift: 29 kr (En avgift oavsett antal köp).
 • Årsränta f.n. 19,5 %.
Kampanjvillkor**
 • 3 månader med 0 % ränta (uppläggningsavgift 195 kr)
 • 6 månader med 0 % ränta (uppläggningsavgift 195 kr)
 • 12 månader med 0 % ränta (uppläggningsavgift 295 kr)
 • 24 månader med 9,95 % ränta (uppläggningsavgift 295 kr)
 • 36 månader med 9,95 % ränta (uppläggningsavgift 295 kr)
Aviavgift 29 kr tillkommer.
**Kampanjvillkor gäller för köp från 1000 kr.

Grundkraven för att beviljas delbetalning

 • Du måste ha fyllt minst 18 år
 • Du måste vara svensk medborgare
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Övrigt

Effektivränta vid köp om 10,000 kr med 0% ränta i 12 månader är f.n. 12,31 %. Din ansökan kommer föranleda en sedvanlig kreditprövning vilket innebär att Klarna inhämtar en kreditupplysning.
Effektivränta vid köp om 10 000 SEK enligt basvillkor, beräknat enligt Konsumentverkets riktlinjer är f.n. 26,99% (2009-01-01).


Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 00 vardagar mellan 08.30 – 20.00 och helger 10.00 – 17.00. Du kan också kontakta Klarna via http://www.klarna.se/kundtjanst.

Kortbetalning

Din onlinebetalning är säkrad genom att Textilboden.se använder betalningstjänster från DIBS (http://www.dibs.se) samt banken. DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser i fönstret där du skriver in kortnumret. Textilboden.se har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter. DIBS stödjer också 3D Secure för att identifiera kortinnehavaren vid köp på Internet och därigenom minska risken för missbruk av kortuppgifter. Är ditt kort anslutet till 3D Secure kommer du att kopplas över till din bank för verifiering innan betalningen godkänns. Har du ytterligare frågor kring säkerheten eller betalningssätt är du välkommen att kontakta Textilbodens kundtjänst. Vi accepterar följande bank- och kreditkort; VISA, Mastercard och AMEX.
Observera att vi endast accepterar svenska kort.


Leveransvillkor

Dina varor levereras som brev eller som postpaket inom 2-5 vardagar från lager, förutsatt att varorna finns i lager. Produkter märkta med "beställningsvara" tas hem på begäran, normal leveranstid 8-20 vardagar. Varorna kommer till något av postens serviceställen som t.ex. en närliggande ICA-affär eller bensinstation på din hemort. När varorna ankommit till servicestället skickas en brevavi alternativt ett SMS till dig. För mer information om lagerstatus, se respektive produktsida.

Textilboden.se ansvarar för transporten till kunden. Detta innefattar om varan blir skadad eller kommer bort under transporten. Kunden är skyldig att anmäla eventuella transportskador till Posten samt till Textilboden.se inom 5 arbetsdagar från det tillfälle varan togs emot. Kunden skall därför inspektera varans skick samt avemballera varan direkt efter mottagandet. Vid eventuella transportskador skall emballaget sparas för eventuell retur eller utbyte av vara.

Observera att vi enbart kan leverera varor inom Sverige.


Bilder

Alla bilder och ritningar skall ses som illustrationer och kan inte garanteras exakt återge varornas utseende, färg eller funktion.Ångerrätt, retur & öppet köp

På Textilboden.se har du alltid 14 kalenderdagars ångerrätt från det datum varan togs emot om inget annat anges i produktinformationen, se nedan för exempel. Du har alltså rätt att öppna förpackningen om det behövs för att inspektera varan. För att utnyttja ångerrätten ska produkten vara komplett samt i väsentligen oförändrat skick. Du har som kund alltid ångerrätt enligt lagen om konsumentskydd vid distans- och hemförsäljningsavtal, distansavtalslagen. På Textilboden.se har du alltid 14 dagars öppet köp, om inget annat anges i produktinformationen.
Öppet köp gäller inte vid t.ex. specialbeställda produkter som är kundanpassade. Ångerfristen börjar löpa från och med den dag du tog emot varan. Textilboden.se betalar tillbaka köpbeloppet senast 30 dagar efter att returvaran har kommit oss tillhanda.

Du har alltså rätt att öppna förpackningen om det behövs för att inspektera varan. För att utnyttja ångerrätten ska produkten vara komplett samt i väsentligen oförändrat skick. Tänk på att emballera produkten väl, det är du som står för transportrisken och ansvarar för att returen är väl skyddad. Du betalar själv returfrakten. Spara alltid inlämningskvitto för bästa möjliga service. Den retursedel som skickas med i leveransen måste alltid fyllas i och skickas med vid eventuell retur. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut. Givetvis står vi för returportot vid reklamation eller om vi orsakat något fel i din beställning. Tänk på att du har ansvaret för transporten tillbaka till oss, spara därför alltid inlämningskvitto.

Om du vill annullera en beställning som du gjort via nätet, kontakta vår kundservice omgående på telefon
011 - 19 77 65 eller skicka ett e-postmeddelande till kundservice@textilboden.se

Så returnerar du:

 1. Fyll i returkod och kontonummer för återbetalning på retursedel. Lägg den tillsammans med de varor du vill returnera. Använd alltid originalförpackningen.
  Har du inte retursedeln kvar kan du ladda ner den här. (.pdf)


 2. Returer skickas till:
  Textilboden.se
  Returavdelningen
  Box 6112
  600 06 Norrköping


 3. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad eller betalar vi, inom senast 30 dagar, tillbaka varans värde till det kontonummer du har angivit på retursedeln. Fakturaavgift samt fraktkostnad betalas ej tillbaka.

Retursedel som följer med leveransenPaket som inte hämtas ut

För alla paket som inte hämtas ut debiterar Textilboden.se kunden en avgift. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt och hantering, sammanlagt 200 kr.


Köptrygghet, garanti & reklamation

Textilboden.se tillämpar konsumentköplagen vid alla fall av reklamationer med ett års garanti samt 3 års reklamationsrätt. Produktgarantin gäller endast ursprungliga produktionsfel, dvs. inte fel som uppstår vid egen förändring av varans funktion eller utseende. Kundens orderbekräftelse gäller som garantibevis. Vi åtar oss naturligtvis att byta felaktiga eller trasiga produkter.


Personuppgifter

Textilboden.se är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Dina personuppgifter som samlas in på Textilboden.se används för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, i övrigt ge dig god service samt även för marknadsföringsändamål. För att uppnå detta kan dina uppgifter behöva samköras med andra register, lämnas till andra bolag inom samma koncern och samarbetspartners, såsom leverantörer.Upphovsrätt

Allt innehåll på den här webbplatsen är upphovsrättsskyddat och tillhör Textilboden.se. Vill du använda bilder eller texter kontakta alltid Textilboden först.
Textilboden.se är den del av Smarthem Sverige AB. Org.nr 556705-0025.

© 2006-2018 Textilboden.se

Om du har frågor, kontakta oss på: 011 - 19 77 65 eller kundservice@textilboden.se
Har du frågor angående hemsidan eller dess uppbyggnad, kontakta: webmaster@textilboden.se.

Mer kontaktinformation hittar du här.


Länkar och mer köpinformation